top of page
Search
Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: LUNA V BIKU


Ko se Luna prestavi v Bika, si zaželimo udobja in predvidljivosti. Motivira nas želja po spokojnosti, varnosti, miru in udobju. Luna je najbolj čutna in stabilna prav v Biku. Bikova energija nas spodbuja, da se sprostimo in upremo spremembam. Z Bikom prihaja tudi trma, zato smo lahko v tem času bolj trmasti in nagnjeni k materializmu. Izkoristimo ta čas za sprehode v naravi, negovanje cvetličnih gredic, dekoracijo doma, slikanje in razvajanje.




KAJ PA ČE SE OTROK RODI Z LUNO V BIKU?


Otrok z luno v Biku je rad sproščen in svojo sproščenost razširi na celo družino. V njegovem najglobljem bistvu je zakoreninjena želja po konsistentnosti, udobju in stabilnosti. Iz takšnega otroka veje prikupna narava, ki kar kliče po dotikih in bližini. V otroštvu je videti, da podzavestno zapade v predvidljivo rutino. Trmoglava notranja plat, ki sicer pri otrocih postane očitna pri dveh letih, se lahko pojavi že v prvem letu! Mali bikec je gurman, ki rad pokaže, katero hrana ima najraje, zato je lahko dodajanje novih jedi v prehrano nekoliko zahtevno. Ne godi mu preveč raznolikosti – nepričakovane spremembe lahko vzbudijo odpor in sprožijo občutke negotovosti. Če starši premišljeno izvajajo spremembe v bikov vsakdan, lahko z dovolj časa, poskrbijo za bolj gladek prehod v novo situacijo. Pred vstopom v šolo ga je zato dobro peljati na obisk razreda, saj to lahko olajša prehod v spremembo. Okolje, bogato s prizemljeno toplino, lahko izboljša njegove ustvarjalne sposobnosti. Kocke za sestavljanje, glina za oblikovanje, barve za nanašanje s prsti ali glasbila, so lahko pri malem biku posebej priljubljene igrače. Mali bik ima rad glasbo in petje, blagodejen materin glas pa utegne delati čudeže, kadar je razburjen. Enakomeren, nežen ton glasu veliko učinkoviteje pritegne njegovo pozornost kot predirljivi kriki! Za otroka z luno v biku so pomembne trajne čustvene vezi, pri čemer lahko nekaj teh vezi ustvari v zgodnjem otroštvu ali najstniških letih. Na mater utegne gledati kot na stabilno, a posesivno osebo, medtem ko se od nje lahko naučiti pomena razvijanja močnih vezi z ljudmi in kraji, ob hkratnem ohranjanju sposobnosti, da se loči od njih, kadar so potrebne spremembe. Podrobnejše karakterne odnose določa položaj lune: če ima otrok luno v 5 hiši, potrebuje veliko priložnosti za razvoj ustvarjalnih talentov in ukvarjanje z rekreacijskimi interesnimi dejavnostmi.


SPOZNAJTE SVOJEGA OTROKA SKOZI LUNINO ZNAMENJE!

Lunino znamenje lahko razkrije marsikatero skrivnost in nam izboljša vpogled v otrokovo osebnost ter odnose s starši. Astrološka karta je pot do zavednega starševstva, saj pomaga, ko se nam zdi, da otroka ne razumemo. Če imate občutek, da ne razumete svojega otroka ali si samo želite več razumevanja otrokovih čustev ali talentov, mi pišite.


613 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page