top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: VENERA V LEVU

Updated: Jun 29, 2021



Venera - najsvetlejši planet danes prestopa v ognjeno in radodarno znamenje Leva. Je eden od osnovnih gradnikov otrokove osebnosti, zato je njeno znamenje zelo pomembno. Njuna združena energija ima moč, da zaceli rane iz preteklosti in nas potisne v bolj razburljive čase in upanje. Od tega trenutka kvaliteta naših odnosov dobiva manj notranje čustvene resonance, zato bomo z Levovo izrazno in pogumno energijo nagnjeni (navzven) k drznemu samoizražanju, javnemu in glasnejšemu izkazovanju naklonjenosti in izražanju občutkov. Ker se tu dogaja tako močna srčna aktivacija, je to povabilo k izražanju ustvarjalnosti. Medtem, ko Lev želi uživati v življenju, je tudi znamenje, ki je polno drame, zato lahko med tem tranzitom začnemo strasten prepir, da bi razburkali stvari in bili v središču pozornosti.


OTROK Z VENERO V LEVU


Otrok z Venero v levu se izraža dramatično. Gre za najbolj ekstravagantno pozicijo Venere. Otrok rojen v znamenju leva, si želi občudovanje, zato goreče išče ljubezen. Ta potreba po dramatičnosti je lahko pretirana, saj se utegne že kot predšolski otrok lepo oblačiti in inscenirati osvajanje. Tako hrepeni, da bi bil v središču pozornosti, da na starše (in druge) naslavlja nesramne zahteve, če se čuti zapostavljen.

Mladostnik z Venero v levu je priljubljen in ima veliko prijateljev, saj ima radi ljudi. Lev je znamenje ponosa, zato Venera v tem kontekstu pomeni ponos v ljubezni. Ta pozicija bo brezpogojno zvesta prijateljem, dokler ne bo sledu o nepoštenosti ali prevari, ki najhuje ranita levov ponos. Levova težnja po pozornosti lahko vpliva tudi na njegovo izbiranje prijateljev. Pri najstnikih to pomeni druženje s priljubljenimi ali posebej čednimi fanti in dekleti, tistimi, ki se lepo oblačijo, vozijo razkošne avtomobile ali živijo v velikih hišah. To ni klečeplazenje, ampak ljubezen do velikopoteznosti in veličastnosti. Njegovo romantično naravo, ki je sicer topla in prijazna, močna in poštena, je še vedno treba brzdati, da ne zaide v pretiravanje - od pošiljanja neželenih kartic in daril do tako močnega hvaljenja, da deluje že neiskreno.


Kaj pa Venera pravi o vašem otroku? Preverite ponudbo in mi pišite.


289 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page