top of page
Search
Writer's pictureNives Jurman

Sezona lEVA


Lev je peto znamenje zodiaka in drugo ognjeno znamenje. Levu vlada Sonce, kjer je v astrološkem smislu tudi doma. Je stalno znamenje in stalnost je levova značilnost, ki jo čuti zelo globoko. V levovi osnovni motivaciji je poskus ustvarjanja nečesa trajnega, nematerialnega. Domena znamenja leva se ukvarja z vprašanjem, kdo smo? Kaj je tisto, kar nam daje občutek, da smo, da nam je dobro v življenju in da smo kreativni?


Ker med 22. julijem in 22. avgustom Sonce sije skozi zodiakalno znamenje leva, pogosto rečemo, da stopamo v sezono leva, ki je namenjena temu, da stojimo v svoji moči, se ustvarjalno izražamo in vidimo svetlo plat v vsaki situaciji. Ko je Sonce v levu nam ponuja energijo, ki je drzna, avtoritativna in samozavestna, saj je ogenj element akcije, gibanja in ustvarjanja. Levovo energijo lahko začutimo skozi naboj ustvarjalnosti, pridih igrivih barv in željo po izražanju sebe.


Ni presenetljivo, da sezono leva zaznamujejo dolgi poletni dnevi, polne tople svetlobe, ki jo po svojih najboljših močeh vpijamo na počitnicah z družino, zabavah s prijatelji ali prepuščanju sladki, poletni romantiki.


To je letni čas, ko se lahko počutimo dokaj neustavljive. Ponuja nam svobodo, da se v celoti izrazimo in se premaknemo tja, kjer smo si vedno želeli biti. To bi lahko izgledalo kot prijava na ure petja, sprememba imena ali skok s padalom. Sezona leva nam lahko da samozavest, da odločno rečemo "ne" in se z vsem srcem upremo vsem, ki mislijo, da imajo pravico, da nam govorijo, kaj moramo storiti. Tokrat postavimo svoje želje pred želje drugih ljudi.


Sonce v znamenje leva, želi, da zasijemo. Tako kot cvetovi in plodovi sezone - cvetoči in dozoreli - je to čas, ko želimo uživati in se izraziti. Podpira nas energija moči, svetlobe in toplote. Zato ta čas izkoristimo, da začutimo svoj notranji ogenj, ter najdimo svojo notranjo moč, ki nas lahko dvigne in motivira, da sledimo notranjemu klicu.



Kako se čim bolj približati otrokovi individualnosti in ga čim bolje razumeti?

Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj.

Preverite ponudbo in mi pišite.



131 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page