top of page
Search
Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: MERKUR V RAKU

Updated: Jul 14, 2021

Merkur je planet, ki vlada našim mislim, idejam in načinu komuniciranja z drugimi. Ker je Merkur v znamenju Raka in gre za vodno znamenje, bo komunikacija izhajala iz tega kar čutimo, bodisi pozitivnih ali negativnih čustev. Zdaj imamo manj želje, da bi bili pozorni na informacije v velikem obsegu in smo bolj osredotočeni na to, kaj vpliva na nas. Med tem tranzitom govorimo, razmišljamo globlje in imamo večjo sposobnost obdelave in izražanja svojih občutkov. Merkur v raku nam daje priložnost, da komuniciramo z mehkejšim tonom in sebe bolj osebno delimo z drugimi in se na ta način lažje povežemo. Želimo, da naša družina, prijatelji in ljubljeni vedo, da so ljubljeni in z lahkoto izrazimo najbolj skrbne plati sebe, ko je Merkur v raku. Merkur v raku nas tudi spodbuja, da razmišljamo in razpravljamo o stvareh, kjer se počutimo najbolj ranljive in nam prav ta senzitivnost pomaga krepiti vezi v odnosih.


Tudi pri otroku lahko s pomočjo Merkurja razberemo, kako otrok sporoča miselne vzorce. Znamenje in hiša, v katerih je Merkur, in njegovi aspekti z drugimi planeti so osnovni pokazatelji zunanjega izražanja intelekta.


OTROK Z MERKURJEM V RAKU

Otrok z Merkurjem v raku komunicira senzitivno. Ta pozicija je značilna za um, ki je povezan z emocionalnimi faktorji in je pod njihovim vplivom. Otroku z Merkurjem v raku je težko razlikovati med občutkom in mislijo. Zaradi vodne čustvene narave receptivnega raka, ki mu vlada Luna, so miselne energije Merkurja neugodne. Njegov razpoznavni znak je logika. Kljub temu Merkur prehaja čez ozvezdje Raka, tako da otroci z Merkurjem v raku niso brez miselnih veščin. Imajo namreč odličen spomin, saj se izkušnje shranjujejo tako miselno kot tudi čustveno.

Takšen otrok se običajno presenetljivo zlahka uči, saj vsrka veliko informacij in jih zna priklicati, ne da bi vedel, kako. To je lahko velika prednost, kjer so pomembne finese ali štejejo intuitivne sposobnosti. Osebam, ki so odvisne od logike, ne gre tako dobro, pri otroku z Merkurjem v raku pa je razmišljanje vedno obarvano s čustvi in je težko nepristranski.


KAKO GOVORITI Z OTROKOM, KI IMA MERKUR V RAKU?

Otrok z Merkurjem v raku je posebej dovzeten za dojemanje družine skozi vzorce, saj sprejema, kar vsrka v domačem okolju, brez analize ali premisleka. Če mu torej mati reče, da preveč branja škodi, ne bo nikoli rad bral, tako da je pomembno nadzirati misli, ki se mu jih posreduje. Zelo težko se namreč spremenijo, potem ko enkrat sprejmejo in ponotranjijo informacije. Zgodaj naučeni neustrezni koncepti o svetu ali omejujoči sistem prepričanj mu lahko škodijo v kasnejšem življenju, saj se ukoreninijo na emocionalni ravni. Med komuniciranjem z otrokom z Merkurjem v raku ga vedno raje vprašajte, kako se počuti v zvezi z obravnavano zadevo, ne kaj mislijo o njej. Ta pozicija razmišlja čustveno, občutke dojema kot misli, zato boste dosegli boljše rezultate, če boste prepoznali ta faktor. Otroka z Merkurjem v raku ne morete spremeniti s trdo, hladno logiko, saj se bo samo še bolj zaprl vase. Nagovorite njegova čustva in spodbudili ga boste k izražanju.


DRUŽINSKI ODNOSI IN MERKUR V RAKU

Za otroka z Merkurjem v raku je pomembna povezanost z družino in družinsko tradicijo, zato se zelo rad pogovarja o družinski zgodovini s starejšimi družinskimi člani. Ta zakoreninjenost v preteklosti mu lahko pomaga stabilizirati stalno spreminjajoča se duševna stanja, prav tako ga je treba naučiti objektivnosti, kar seveda ni lahka naloga. Kadar je otrok z Merkurjem v raku čustveno vznemirjen, je njegov pogled na svet izkrivljen, saj ni v stiku z realnostjo. Malo miru in sočustvovanja mu bo pomagalo ponovno vzpostaviti ravnovesje. V šoli se takšen otrok opira na instinkte in intuicijo, informacije vsrkava s poslušanjem in gledanjem filmov, zlasti s čustveno vsebino. Ne dotaknejo se ga modni kriki, zato razmišlja tradicionalno. Bržkone ga zaradi prirojene previdnosti ne bodo prevzele trenutno priljubljene ideje.


Če vas zanima karakter vašega otroka, mi pišite.

183 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page