top of page
Search
Writer's pictureNives Jurman

sezona tehtnice

Tehtnica je sedmo znamenje zodiaka in drugo zračno znamenje. Tehtnici vlada Venera, planet ljubezni in lepote in del ustvarjanja te lepote je povezano tudi z negovanjem notranjega občutka miru in dobrega počutja.


Ker med 23. septembrom in 22. oktobrom Sonce sije skozi zodiakalno znamenje tehtnice, pogosto rečemo, da stopamo v sezono tehtnice, ki nas vabi, da si prizadevamo ustvariti dobro uravnoteženo življenje.


Tehtnice so znane po svojem prizadevanju za ravnovesje, harmonijo in lepoto v življenju. To je tudi znamenje partnerstva, ki nas spodbuja, da razmišljamo o odnosih in ravnotežju med individualnostjo ter sodelovanjem z drugimi. Ta sezona nas lahko nauči o tem, kako se bolje razumeti v odnosih, kako komunicirati in kako vzpostavljati harmonične interakcije s tistimi okoli nas.


Poudarek na harmoniji in lepoti med sezono tehtnice nas spodbuja, da cenimo estetiko in iščemo lepoto v različnih vidikih našega življenja, pa naj bo to v umetnosti, naravi, odnosih ali drugje. Hkrati pa nas opominja, da je pomembno tudi, da ohranimo notranje ravnovesje in se zavedamo svojih lastnih potreb.

Pomembno je, da se sezona tehtnice ne omejimo le na površinsko iskanje harmonije, temveč tudi na globoko razumevanje sebe in drugih ter na iskanje pravičnosti in enakopravnosti v odnosih in družbi kot celoti. Ta čas nas spodbuja, da razmišljamo o tem, kako lahko prispevamo k večji harmoniji in ravnovesju v svetu.


Opominja nas tudi, da nismo izolirani posamezniki, temveč smo del celote, in da so odnosi z drugimi ključni za oblikovanje naše identitete. Razumevanje drugih perspektiv in učenje, kako se uravnovesiti med različnimi stališči, je lahko močno orodje za osebno rast in razvoj.


Med sezono tehtnice je tudi pomembno, da se zavedamo nasprotja z drugim zodiakalnim znamenjem na partnerski osi, ki je Oven. Oven nas uči o samostojnosti, pogumu in direktnosti, in medtem ko se osredotočamo na harmonijo, moramo tudi upoštevati svoje lastne potrebe in želje.


Sezona tehtnice je polno milosti in je idealno za diplomacijo in mediacijo - srečanja z drugimi na pol poti. Tehtnica nas odpre za drugo plat zgodbe, ne samo svojo. Zahvaljujoč miroljubni in sodelovalni naravi tehtnice, lahko zgradimo mostove nad prepadi, ki so nas nekoč ločevali.

93 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page