top of page
Search
Writer's pictureNives Jurman

Ste MAMA ROJENA V ZNAMENJU RAKA?

Mame, ki so rojene v znamenju raka (21. junij - 20. julij) utelešajo svojo pozornost in nežnost ter so pripravljene večinoma svojega časa posvetiti otrokom. So izjemno ljubeče, skrbne, čustvene in podporne, svoje otroke pa redko izpustijo izpred oči.

Mama rak ima močne občutke do svojega otroka in ga obdaja s skrbnostjo in pozornostjo. Polna je ljubezni, a tudi skrbi. Ima odlične naravne materinske instinkte, zaradi katerih izstopa. Njeni otroci se redko pritožujejo zaradi pomanjkanja pozornosti in je izjemno nežna v svojem vedenju. Potrebe drugih velikokrat postavlja pred svoje. Tudi, če je sama v stiski, njeni otroci v njej najdejo trdno oporo.

Za mamo v raku so otroci center njenega sveta. Svoje otroke želi zaščititi in jim dati občutek varnosti, jim nuditi toplo, ljubeče in skrbno okolje. Njena nesebična ljubezen zagotavlja otrokom občutek varnosti in pomirjujočo podporo. Vcepila jim bo trdne vrednote in jih vzgajala v sočutne osebnosti.

Čeprav lahko dolgo prenaša otrokove potegavščine in neposlušnost, pride do trenutka, ko postane stroga in lahko celo zakriči. Ne nadzoruje vedno svojih besed in čustev ter je nagnjena k nenadnim spremembam razpoloženja, zaradi česar otrok lahko izgubi jasno razumevanje vloge matere.

Da bi pri otroku negovala samostojnost, se mora še posebej potruditi. Svojega otroka mor spodbujati, da poišče interese in prijatelje zunaj doma. Njena slabost je, da otroke težko »izpusti« in starejši otroci, ki jo že manj potrebujejo, so lahko zanjo izziv. Mora se zavedati, da je treba narediti kar je najbolje za otroka, ne da bi dušila otrokovo pobudo in neodvisno naravo. Zelo pomembno je, da se nauči otroku dajati prostor za rast in ga ne omejuje, ker ga želi obvarovati pred težkimi preizkušnjami. Istočasno se mora zavedati, da mora poskrbeti tudi zase in ne sme postati sužnja otrok.



Kako se čim bolj približati otrokovi individualnosti in ga čim bolje razumeti?

Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj.

Preverite ponudbo in mi pišite.


97 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page