top of page
Search
Writer's pictureNives Jurman

sončni mrk v ovnu

Ko se Luna na premici med Zemljo in Soncem poravna ter se postavi med Zemljo in Sonce, pride do sončnega mrka. Gre za astrološki pojav, ki je eden najmočnejših in najbolj dramatičnih, saj ima moč prebuditi, premakniti in pretresti naša čustva. Sončni mrk sočasno predstavlja tudi prazno Luno, ki ima veliko moč.


Sončni mrk in vaš vpliv

Vsak mrk v seriji znamenj pospeši dogajanje in dvigne situacijo na višjo, bolj izpopolnjeno raven. Ta proces se nadaljuje, dokler se situacija ne razreši. Vsak mrk prinaša nov razvoj in traja 18 ali 24 mesecev. Z analizo natalne karte ugotovimo, v kateri hiši se nahaja točka mrka, kar nam pomaga razumeti področje, kjer se obeta konec ali nov začetek. Pomembno je tudi preveriti, ali ima bližajoči se mrk kakšen aspekt s planeti ali točkami v natalni karti, in opazovati, kako bo mrk vplival na naše natalne energije. Če so stopinje mrka daleč od planetov v naši karti, lahko vpliv mrka na nas izostane ali pa bo zelo blag.



Kaj prinaša Sončni mrk v Ovnu, 8.4.2024

Prazna luna in sončni mrk v znamenju Ovna odpirata vrata novim začetkom, osebni preobrazbi in energiji akcije. Ta čas prinaša močno spodbudo za nov začetek in akcijo.

Oven, ki mu vlada Mars, predstavlja energijo poguma, iniciative in vztrajnosti. To je čas, ko se lahko odpremo novim priložnostim in se lotimo svojih ciljev z navdušenjem ter odločnostjo.

V času sončnega mrka, ko bo Merkur retrograden, bo to prineslo potrebo po globljem razmisleku o našem načinu komunikacije, razmišljanja in izražanja. Retrogradni Merkur nam daje priložnost, da se vprašamo, če smo res iskreni glede tega, kaj si želimo in ali res delamo stvari, ki so v skladu z našimi pravimi željami in cilji. To je trenutek za premislek, ki lahko služi kot trdna osnova za naslednje korake. Ko spoznamo, kaj si v resnici želimo in kaj potrebujemo, postanemo močnejši in pripravljeni, da premagamo strahove, ki nas zadržujejo v coni udobja. Ta nova moč nam omogoča, da usmerimo pozornost na cilje, ki zares odsevajo naše iskrene želje.

Zato je pomembno, da izkoristimo to energijo in naredimo korake naprej v naših življenjih, da se osvobodimo strahov, ki nas držijo na mestu, in se raje osredotočimo na to, kaj resnično želimo doseči.

Za mnoge je to tudi čas, ko se lahko osredotočimo na svoje potrebe in se postavimo na prvo mesto. Vzemimo si čas za premislek o tem, kje trenutno stojimo v svojem življenju in kam želimo iti.

Sončni mrk v Ovnu prinaša močno energijo za premike naprej, spodbuja nas, da prevzamemo iniciativo in da zberemo pogum za korake, ki nas bodo vodili k uresničitvi naših sanj in ciljev.

Izkoristimo to priložnost, da si zastavimo jasne cilje in da delamo na njihovi uresničitvi z vso odločnostjo in samozavestjo, ki jo prinaša Oven.


Kako najbolje izkoristiti energijo Ovna?

Najbolje jo izkoristimo tako, da ustvarjamo iz pretoka namesto iz upora. Oven, ki je pogumen in dinamičen, nam pomaga videti nove možnosti. Postavimo si cilje in se osredotočimo na svoje srčne želje, saj je to čas za napredek z nove perspektive. Izkoristimo energijo mrka za začetek nečesa novega, kar nas bo pognalo naprej. Dovolimo ognjeni energiji Ovna, da v nas vzbudi upanje in novo vizijo, ki nas bo navdihnila v prihodnjih mesecih.


Ta sončni mrk nas vabi k popolni predanosti našim sanjam in vizijam. Vesolje je pripravljeno prisluhniti našim željam in nanje odgovoriti z manifestacijami, izzivi in priložnostmi za rast. Ključnega pomena je, da smo v svojih namerah odločni in jasni.


Če vas zanima katero hišo v vaši rojstni karti vam bo aktiviral sončni mrk mi pišite.

46 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page