top of page
Search
Writer's pictureNives Jurman

STE MAMA V ZNAMENJU DEVICE?

Mame, rojene v znamenju device (23. avgust - 21. september), se zavedajo, da je otrok bitje, ki zahteva pozornost in ljubezen. Vedno dajejo prednost potrebam svojih otrok, svoje osebne zadeve in interese pa potisnejo na stran.

V svoji vlogi mame služijo kot zgled poštenosti, odgovornosti, točnosti, natančnosti, sposobnosti in spodbujajo razvoj intelekta svojih otrok. Znane so po svoji organiziranosti, praktičnosti in predanosti, kar svojim otrokom omogoča močan in trden temelj v življenju.

S svojo nežnostjo izražajo ljubezen, četudi morda tega nikoli ne izrazijo besedno. Njihov nežen dotik je dovolj, da otroku povedo, kako zelo ga imajo rade. Imajo neomajno naklonjenost do svojih otrok in želijo samo najboljše zanj. Za svoje otroke so neprestano prisotne, tako fizično kot čustveno. Rade pomagajo, zato njihovi otroci vedo, da se lahko zanesejo nanje, bodisi v šoli ali pri osebnih težavah.

Kot mama devica so razumne in cenijo popolnost. Z veseljem učijo svoje otroke o izpolnjevanju obveznosti, skrbi za lastnino in o zdravem, aktivnem življenjskem slogu. Včasih so lahko preveč kritične, a to izhaja iz želje, da bi imele čim bolj zdrave, inteligentne in praktične otroke. Pomembno je, da ne pozabijo, da se njihovi otroci vedno trudijo po svojih najboljših močeh, tudi če njihovi dosežki niso vedno na ravni njihovih pričakovanj.

Izredno so pozorne na higieno in nikoli ne dovolijo, da bi njihovi otroci tekali po soseski z izcedkom iz nosu, umazanimi rokami ali strganimi supergami.

Mama Devica že od otrokovega rojstva premišljuje o njegovi prihodnosti in jo mučijo skrbi, ki drugih staršev ne obremenjujejo. Vedno ima načrt, kako naj pomaga svojemu otroku in kaj storiti. Včasih pa se pretirana skrb za otrokovo prihodnost ne izkaže vedno za najboljšo pot.

Mama Devica včasih pozabi nase, na svojo lastno srečo in na potrebe moža, ki tudi potrebujejo njeno pozornost. To lahko vodi v razpad družine, pri čemer trpijo otroci, ki ne razumejo nesebičnosti svoje matere, z leti pa lahko tudi obsojajo to žrtvovanje.

Mama devica, si želi za svojega otroka najboljše življenje. Kljub temu pa naj ne pozabite biti velikodušna s pohvalami in naklonjenostjo, saj ti preprosti gesti ne stanejo ničesar in lahko pomagajo uravnotežiti kritiko ali neodobravanje, ko je to potrebno.



Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj.

Preverite ponudbo in mi pišite.

77 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page